Site Overlay
Çelik Otokorkuluk ve Yol Güvenlik Sistemleri Derneği ve Üye Teşebbüsleri Hakkındaki Soruşturma Sonuçlandı

Bilindiği üzere, Rekabet Kurulu tarafından 27.04.2017 tarihinde Çelik Otokorkuluk ve Yol Güvenlik Sistemleri Derneği’ne üye teşebbüslerin ve bazı iştiraklerinin ihalelere danışıklı teklif vermek ve fiyat belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açılmıştı.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesine konulan haberle; yapılan soruşturma sonucunda, toplanan tüm delil, bilgi ve belgeleri değerlendiren Rekabet Kurulu’nun 22.11.2018 tarihli toplantısında, Alka San. İnş. ve Tic. A.Ş., Antakya Galvaniz Metal San. Tic. Ltd. Şti., Çelik Otokorkuluk ve Yol Güvenlik Sistemleri Derneği, Çepaş Galvaniz Demir Çelik Madencilik İnşaat Nakliye Tic. ve San. A.Ş., Kıraç Galvaniz Telekominikasyon Metal Makine İnşaat Elektrik San. ve Tic. A.Ş., Kisan İnşaat Mühendislik San. ve Tic. A.Ş., Şa-Ra Enerji İnşaat Tic. ve San. A.Ş. ve Yimtaş Mühendislik İnşaat Taah. Turz. Metal San. ve Tic. A.Ş hakkında rekabete aykırı bir davranışta bulunmadıkları gerekçesiyle idari para cezası verilmesine yer olmadığına oyçokluğu ile karar verildiği duyuruldu.

Bugün açıklanan Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’ye ilişkin kararlar birlikte toplam 23 soruşturmanın karara bağlandığı 2018 yılında, Çelik Otokorkulukçular kararı ihlal tespiti yapılmayan ve dolayısıyla idari para cezası uygulanmayan 13. soruşturma oldu.