Site Overlay
EDİRNE OTOGARINDA İKİNCİ CEZA!

Rekabet Kurumu, 27.07.2017 tarihinde yayımladığı duyurusunda; Edirne şehirlerarası otobüs terminalini işleten Volkan Yolcu Taşımacılığı Seyahat Nakliyat Tic. A.Ş. (Volkan Taşımacılık) ve Edirne şehirlerarası otobüs terminalinde acentelik faaliyetleri yürüten Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan unvanlı şirketlere idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Habere göre Kurul’un 19.07.2017 tarihli toplantısında;

  • Tek bir ekonomik bütünlük teşkil eden Volkan Taşımacılık ile Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan’ın Edirne ilinde şehirlerarası yolcu terminali işletmeciliği ve yurt içi yolcu taşıma acenteliği hizmetleri pazarında hakim durumda olduğuna,
  • Volkan Taşımacılık ile Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan’ın rakiplerinin pazardaki faaliyetlerini zorlaştırıcı uygulamaları ile hakim durumlarını kötüye kullandıklarına

bu sebeple Volkan Taşımacılığa %2,25 oranında olmak üzere 733.246,94 TL ve Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan’a %1,5 oranında olmak üzere 31.986,89 TL idari para cezası verilmesine karar verildi.

Volkan Taşımacılık’a verilen bu ceza Edirne otogarının işletilmesi nedeniyle verilen ikinci ceza olma niteliğini taşıyor. Kurul 02.12.2013 tarih ve 13-67/928-390 sayılı kararında Edirne otogarını işleten Volkan Taşımacılık’ın karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı pazarındaki rakiplerinden gelen otogarda yer tahsisi taleplerini reddettiği gerekçesiyle %1,5 oranında ceza vermişti. Dolayısıyla bu ikinci kararda Volkan Taşımacılık’ın cezası tekerrür nedeniyle artırılmış görünüyor.